Agia Pelagia

  • Anneke en Hennie

    Beste Kretagangers,

    Wij hebben dit jaar 3 weken vakantie in september geboekt in het plaatsje Agia Pelagia op Kreta. We zijn nog nooit op Kreta geweest, en hebben een paar vragen waar iemand misschien antwoorden op heeft.

    Is er in Agia Pelagia een autoverhuurbedrijf, en zo ja is het dan handig om vooraf online voor 3 weken een auto te huren, of beter om het ter plaatse te doen.

    Is het een leuk plaatsje om 's avonds een hapje te eten en te wandelen, of zijn er andere adviezen.

    Misschien nog wat leuke tips.

    Alvast bedankt aan iedereen die antwoorden heeft. (tu):)

    Anneke

  • chris

    De uitgebreide webpagina's

    www.angelfire.com/super2/greece/ bieden veel info over het hele eiland en dus.ook over agia pelagia.

    Een auto huren kun je prima doen over het internet, het bedrijf hoeft ook niet echt in agia pelagia te zitten, want de auto wordt naar je toe gebracht.

    Overigens is het verstandig om eerst informatie te verzamelen en dan pas te boeken. Reisburo's zijn in staat om je ergens naar toe te brengen waar niets te zien of te beleven is. Gelukkig is dat voor jullie niet zo uitgepakt. Veel plezier op Kreta gewenst.

  • Rob023

    Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar zuid en west Kreta ben ik 1x in het noorden geweest. Juist, in Agia Pelagia. In vergelijking met de andere badplaatsen aan de noordkust nog heel relaxed, zeker in september. Pal aan het strand een smalle boulevard met alleen maar eettenten en barretjes. Bovendien ligt AP in een baai, dus veel minder last van de soms harde wind die in het noorden waait. Voor mooie tochten in de omgeving doet de huurauto de rest.

    Groeten, Rob

  • Arthur

    Bij wie hebben jullie geboekt Anneke en welk appartement.

  • Anneke en Hennie

    Hallo,

    Wij hebben geboekt bij Jiba en hebben een appartement in Pela Mare. Als het goed is kijken wij vanaf een bepaalde hoogte over de baai heen.

    Groet, Anneke

  • argos

    Agia Pelagia is een gezellige badplaats waar je heerlijk kunt zwemmen. Wij hebben vrienden daar wonen. Elke keer als wij daar komen genieten wij. Goede restaurants, vriendelijke mensen en het publiek wat daar komt zijn vaak gezinnen. Ligaria is een naburig badplaats met krijtrotsen, ook leuk. Een auto is wel aan te raden omdat het nogal ver van de busroute is. Een prettige vakantie gewenst!