Huurauto 3 dagen Kreta ontdekken

 • Kitty

  Goedemiddag Kreta-liefhebbers,

  We willen in september drie dagen een auto huren. We willen graag een dagje richting Rethymnon en Chania, een dagje naar bijvoorbeeld Matala en Preveli en een dag richting Vai. Is dit wel te doen? Ik heb werkelijk geen idee hoe de afstanden zijn en wat leuke dagtochten zijn. Wie o wie heeft er leuke routes die hij/zij met mij zou willen delen ? Is Preveli Beach nog wel mooi na de brand van 2010 ? Ik hoor het graag en vast bedankt !

  Groeten Kitty

 • Kitty

  Vergeet te melden dat we een hotel in Koutouloufari hebben voor snderhalve week!

 • chris

  Vanuit koutouloufari is het niet aan te raden om Chania te bezoeken. Je zit toch al gauw 4 uur in de auto. Je kan het wel doen, maar neem dan een overnachting. Vai is een in mijn ogen zwaar overschatte bestemming. Valt echt niet veel te zien.

  Ik zou zeggen, neem een vierkant op de kaart, stap in je auto en ontdek je eigen favoriete plekken. Bedenk daarbij dat autorijden op Kreta tijd kost .

 • Arthur

  Dat gaat niet lukken wat jij wilt daar heb je jaren voor nodig en dan heb je nog niet alles gezien. Je mag blij zijn als je een klein deel van oost Kreta ziet in 3 dagen, met zien bedoel ik niet alleen in de auto zitten maar ook uitstappen, hou er rekening mee dat de gemiddelde snelheid vaak onder de 50 km per uur ligt.

 • Kitty

  Het is in ieder geval de bedoeling om die drie dagen gewoon weer terug te keren in ons appartement in Koutouloufari, gewoon dagtochten dus. Ben verder totaal niet bekend met de afstanden zoals jullie zien ! Iemand verder tips over wat dan wel leuke en mooie dagtochten zijn ?

 • Martine.

  Ik denk ook dat je het dichter bij je verblijfplaats moet zoeken. Matala is ongeveer een uur rijden vanuit Heraklion. De andere plaatsen zijn heel ver, omdat je niet snel rijden kunt, Kreta is bergachtig. En het zou jammer zijn om de ganse dag in de wagen te zitten. Het binnenland is heel mooi, gewoon rondrijden, stoppen in een mooi dorpje en genieten van de natuur en de mensen…

 • Kitty

  En is het dan ook te ver naar het Preveli strand vanuit Matala, als dagrit zeg maar ? Jammer, had me erg verheugd om Chania en Rethymnon te zien. Vaak verkijk je je inderdaad op de afstanden !

 • Arthur

  Hier heb je de afstanden, jij zit net boven Chersonnisos

  Ik geef je een klein voorbeeld, als je van Koutouloufari naar Vai wilt, zijn dat 130 km daar ben je 3/4 uur mee bezig en dan moet je nog eens terug,

  Wil je naar het Preveli strand waar gelukkig de bomen weer groeien kost je dat ook 4 uur en dan moet je nog eens een heel stuk lopen en ook weer terug.

  Bezoek op het Lashiti plateau de grot van Zeus, of trek een dagje eruit voor Plaka, Elounda, Agios Nikolaos en Kritsa en ga met de boot naar Spinalonga of rij iets verder en bekijk Kreta vanaf het smalste punt bij Kalamafka waar je de Lybische zee en de Kretenzer zee in een blik ziet.

  Er is nog meer te zien maar daar is een specialist voor die vlak bij jou in de buurt woont, hij kent alle taverna's waar goed en goedkoop eten is.

 • Xander - Moderator

  Van Koutoulafari naar Chania is iets van 150 km (reken op 2 uur rijden enkele reis), naar Rethymnon iets van 110 km (reken op pakweg 1,5 uur rijden enkele reis).

  Dat is prima in een dagtochtje te doen lijkt mij wanneer je 's ochtends op tijd vertrekt.

  Iets anders is dat zowel Chania als Rethymnon in 1 dag bezichtingen misschien wel wat erg ambitieus is. Dan doe je die steden te kort denk ik.

  Ik ga vanuit Georgioupolis (tussen Chania en Rethymnon) ook wel eens een dagje naar bijvoorbeeld Agios Nikolaos op en neer. Niks mis mee, Dan heb ik ruim voldoende tijd om het stadje te bekijken, te checken of Arthur's bootje er ligt B), lekker te eten en onderweg nog eens ergens te stoppen.

 • Arthur

  Mee eens Xander maar dan heb je wel alles snelweg, het gaat pas echt langzaam als je de binnenlanden ingaat of op veel bochtige wegen rijd en je niet gewend bent aan het verkeer hier.

  Even offtopic, de boot ligt er nog altijd en gaat regelmatig het water op.